EN NL
(Huissponsor van FC Tutor)
(Huissponsor van FC Tutor)
igg bouweconomie.
VisionDirect.nl
Geschiedenis
Geschiedenis vereniging

Tutor is ontstaan in 1995, als een afsplitsing van de studentenvoetbalvereniging Taurus, die als leden zowel veld- als zaalvoetballers had. De groep zaalvoetballers binnen Taurus vormden de eerste leden van de vereniging, die op het moment van de oprichting bestond uit 2 dames- en 6 herenteams. De vereniging is bij notariŽle akte opgericht op 22 mei 1995. Vanaf de oprichting tot heden is de vereniging gestaag gegroeid.

Er moest tot het seizoen 1997/1998 gewacht worden voordat het eerste kampioenschap gevierd kon worden. Het 3e team werd in dat jaar kampioen. Ook de eerste toernooiwinst werd in dat jaar behaald. De heren van Tutor 3 zorgden in 1999 opnieuw voor een hoogtepunt door de bekerfinale in het sterkst bezette regionale bekertoernooi te halen. Helaas was daarin NBHW Boys, dat tegenwoordig uitkomt in de eredivisie, met 6-4 te sterk.

Ondertussen groeide Tutor snel. Zelfs zo snel, dat er in 1999 onvoldoende capaciteit was op het sportcentrum om al die zaalvoetballers te huisvesten, waardoor er met wachtlijsten gewerkt moest worden. Uiteraard een ongewenste situatie en de eerste aanvragen voor een nieuwe sporthal stammen ook uit deze tijd. Deze sporthal staat er overigens nog steeds niet.

Ondertussen speelden zowel Dames 1 als Heren 1 al een aantal jaren in de 1e klasse. De dames klopten daarin nadrukkelijk aan de deur van de Hoofdklasse, het hoogste niveau waarop in Nederland door de dames in de zaal wordt gespeeld. De heren sluipen ook langzaamaan richting de top in hun klasse. De rest van de vereniging trekt zich hieraan op, aangezien de 2 kampioenschappen van dames 1 in 2001/2002 (de 1e klasse werd in dat jaar als een halve competitie afgewerkt en promotie naar de hoofdklasse, die over een heel jaar wordt gespeeld, was daardoor na het 1e kampioenschap niet mogelijk) werden vergezeld door nog 3 behaalde titels en het kampioenschap van heren 1 in 2002/2003 zelfs vergezeld werd door 4 Tutor-kampioensteams.

Na dat succesvolle jaar was het wachten tot 2008 voordat er weer een kampioensteam te verwelkomen was: nadat ze de voorgaande jaren steeds net buiten de top 2 vielen, veroverde Tutor 2 het kampioenschap in de 2e klasse en speelt nu al weer jaren in de 1e klasse. In 2012 degradeerde Dames 1 ongelukkig naar de 2e klasse, maar het jaar daarna herstelden ze zich door overtuigend kampioen te worden en terug te keren naar de 1e klasse.

Na een aantal seizoenen in de 1e divisie gespeeld te hebben, komt Tutor 1 nu uit in de Topklasse van de KNVB, het hoogste niet landelijke niveau. Met het tweede team in de 1e klasse is Tutor de hoogstspelende club van Delft. De laatste jaren wisselt de grootte van de club behoorlijk: van 10 herenteams en een damesteam was de club in 2010 geslonken naar 5 herenteam. Dit mede door de veranderende speeldag die van dinsdagavond/woensdagavond naar vrijdagavond is verhuisd.

Inmiddels bestaat de vereniging weer uit ruim 80 leden verdeelt over 8 herenteams en 1 vrouwenteam en behoort daarmee tot de grootste studentensportverenigingen in Delft. Het Tutor tenue bestaat uit een geel shirt, een gele broek en gele kousen.
† 

Ontwikkeling website

De Tutorsite kent in de loop van de tijd vele verschijningsvormen. Het internet wordt voor het eerst serieus door de vereniging opgepakt aan het eind van de jaren "90, wanneer Tutor-lid Rody van der Riet een flash-site maakt. Deze site ziet er dynamisch uit en wordt dan ook enkele jaren gebruikt. Op deze site worden al de wedstrijdschema"s, adreslijsten en contactgegevens vermeld en kunnen foto"s worden bekeken. Nadeel blijkt dat de site erg arbeidsintensief is om bij te houden en na een tijd loopt de aandacht voor de site dan ook terug.Het bestuur van 2003/2004 besluit de oude site te vervangen voor een site die niet alleen qua uiterlijk, maar vooral in gebruik dynamisch is. In augustus 2004 wordt de nieuwe Tutor site gelanceerd, die door het gebruik van technieken als PHP en PostgreSQL gemakkelijk te updaten is. Langzaam aan groeit de site naar de huidige vorm wanneer zaken als uitslagen, nieuwsberichten en een prikbord worden geÔntroduceerd. Al snel wordt het aantal menu-items dusdanig groot, dat een nieuwe structuur moet worden gekozen, gebruik makend van een aantal drop-down menutjes die de gebruiker snel zijn of haar weg laat vinden.

De bezoekersaantallen zijn inmiddels naar een respectabel niveau opgetrokken en de snelle en diverse berichtgeving trekt ook bezoekers van andere verenigingen naar de site. Het succes is misschien het best te typeren door de wijziging in het huishoudelijk reglement van 2005, waarin alle passages waarin het woord "mededelingenbord" voorkwam zijn vervangen door "de site".

In 2008 wordt de site door Dennis Snijders uitgebreid met de mogelijkheid om uitslagen, topscoorders en wedstrijdverslagen in te voeren en kunnen er berichten worden gepost op de site. Hier wordt veelvuldig gebruik van gemaakt zodat aan het einde van het jaar de club topscoorder, beste team, beste speler etc. in het zonnetje worden gezet.

De site die gehost wordt bij Oli in Delft moet eind 2010 verhuizen naar SNT in Twente, met omzetting van de database van PostgreSQL naar MySQL. Ook is de site te smal voor de steeds groter wordende beeldschermen. Dennis heeft de site inmiddels overgedragen aan Marten van der Veen en in januari 2011 is het zover: de site verhuist en krijgt tegelijkertijd een upgrade. De breedte gaat van 800 naar 1024 pixels, de menustructuur en de layout wordt aangepakt - maar de basisindeling van drie kolommen met een kop erboven bevalt, dus deze blijft gehandhaafd.

Vooral op de achtergrond verandert veel: konden leden eerst zelf nieuwe wedstrijden invoeren, nu importeert het bestuur de wedstrijden direct vanaf de KNVB-site, zodat de wedstrijdhistorie nog completer wordt en hoeven alleen de uitslagen nog toegevoegd te worden. De seizoenstatistieken worden uitgebreid met filters per jaar en per team. Het prikbord wordt uitgerust met een spamfilter en er komt een CMS zodat bijna alle pagina's door het bestuur dynamisch kunnen worden aangepast zonder dat de webmaster hier aan te pas komt.

Voor de in opkomst zijnde smartphone wordt een mobiele site gemaakt waarop de belangrijkste informatie zoals nieuws, programma en uitslagen wordt weergegeven.

In de tussentijd is er een facebook pagina en groep opgericht om leden en buitenstaanders van Tutor activiteit op de hoogte brengen en bestaat er een FCTutor twitter account. Ook maken steeds meer teams gebruik van digitaal aanmelden voor wedstrijden via websites als bv. Mysportsplanner of Teamers en de wens wordt geuit om dit ook in de eigen website te integreren.

In mei 2013 is het dan zover: Er is onder de naam 'Mijn team' een leden gedeelte gemaakt waarin leden kunnen inloggen, zich aanmelden voor wedstrijden maar ook telefoonnummers en KNVB nummers van clubgenoten kunnen inzien.

Verjaardagen en tweets van en over FC Tutor zijn aan de voorpagina van de site toegevoegd. Ook wordt de mobiele site volledige vernieuwd en komt er een Android-app waar 'Mijn team' een belangrijk onderdeel van is. Door deze inspanningen neemt het website bezoek toe en wordt de site aantrekkelijker voor sponsors.